Köpvillkor

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR BABYPROFFSENS WEBBSHOP

Handla tryggt hos babyproffsen.se

För att handla i Babyproffsens webbshop med org. nr 559058-2606 ska du vara 18 år och myndig. För att kunna handla mot faktura behöver du ha ett svenskt personnummer. Alla priser på babyproffsen.se inkluderar moms. Då du lagt en beställning kan den inte ändras utan retur/ångerrätt gäller. Vill du byta en vara kan du även göra det, med kvitto, i Babyproffsens butiker. Du får då byta varan mot annan vara eller mot ett tillgodokvitto i samma butik. Vill du ha pengar tillbaka eller ångra ditt köp, se ångerrätt nedan.

PRISER
 Våra angivna priser i vår webbshop är rekommenderade och avvikelser kan förekomma i Babyproffsens butiker. Alla priser är inklusive svensk moms och anges i svenska kronor. Avgift för frakt tillkommer, samt eventuell avgift för faktura eller avi.

LEVERANSTIDER
 Om varan finns i lager hos oss skickas den vanligtvis 1-3 vardagar efter du beställt. Sedan tar det 2-3 arbetsdagar för DHL att leverera till ett utlämningsställe nära dig. Vid högt tryck i webbshopen har vi dock lite längre leveranstid än vanligt. Vi arbetar hårt för att du ska få din vara så snart det är möjligt. Det utgår ingen ersättning för försenad leverans. Beställningsvaror har längre leveranstid och detta anges vid produkten då detta gäller.

LEVERANSER
 Ditt paket kommer levereras till ditt närmsta utlämningsställe, du kommer få en sms-avisering på angivet mobiltelefonnummer när paketet har lämnat oss och vilket utlämningsställe leveransen kommer till. I sällsynta fall kan lagerstatus visa fel pga tekniska begränsningar, vi gör det vi rimligen kan för att du ska få din vara men reserverar oss för produkt som är slutsåld eller utgången eller om vår leverantör inte fullföljer sina åtagande gentemot Babyproffsen. I sällsynta fall har posten/paketbud slarvat bort brev och paket, dessa ersätter vi inte.

TRANSPORTSKADOR
 Om du upptäcker en skada på ditt paket när du hämtar ut det, ska det anmälas direkt på utlämningsstället. Transportskador täcks ej av varans garanti, utan ersätts av fraktbolaget.

EJ UTHÄMTAD VARA
 Om du inte hämtar ut en vara som du beställt, debiteras du 299 kr för frakt och hantering.

FRAKT
 Samtliga köp hos babyproffsen.se debiteras med en fraktavgift per lagd order på 49 kr inkl moms, förutom order över 1000:- som levereras till utlämningsstället fraktfritt.

GARANTI 
12 månaders garanti från inköpsdatum. Tre års reklamationsrätt för produktionsfel enligt konsumentköplagen.
Garantier på tyger, knappar och dragkedjor samt förbrukningsvaror erhåller 6 månaders garanti.

Garantin är en funktionsgaranti vilket innebär att vi garanterar funktion under angiven tid förutsatt att man följer skötsel- och serviceanvisningar. Garantin innefattar ej åverkan, felaktigt handhavande, onormal förslitning under varans användning, eller annan felorsak ej beroende av fabrikationsfel. Kvittot på betald vara gäller som garantisedel. Spara alltid kvittot under garantitiden.

FÖRLOSSNINGSGARANTI
 Vi har förlossningsgaranti på våra barnvagnar, upp till 14 dagar efter förlossning. Det innebär att du har rätt att returnera barnvagnen om något går snett med graviditeten eller förlossningen. Vid tillämpande av förlossningsgaranti ska vagnen vara i nyskick och vi behöver ett läkarintyg. Du har rätt att packa upp, montera ihop och provköra vagnen inomhus. Vagnen returneras gärna i sin originalförpackning.

ÅNGERRÄTT
 Som distanskund hos oss har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från och med att du fått varan i din besittning. Om du ångrar ditt köp ska du utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar efter den dag du meddelat oss att du vill ångra köpet, skicka eller lämna tillbaka varan till Babyproffsen, gärna i sin originalförpackning. Om du har köpt en vara har du självklart rätt att packa upp, montera ihop och t ex provköra vagnen inomhus.

Vid retur av vara kan du maila till webborder@babyproffsen.se  eller posta ett brev till oss till Babyproffsen Malmö, för att meddela att du vill ångra ditt köp samt ifall du vill ha en returfraktsedel. För den som önskar att använda vår returfraktsedel så dra vi av 79:- för returfrakt. Du kan även välja annat fraktsätt som du själv förbetalt. Varan du vill returnera, skickas till:

Babyproffsen Malmö
Per Albin Hanssons väg 4A
314 32 Malmö

ÅTERBETALNING  sker utan onödigt dröjsmål men senast inom 14 dagar från det att vi har tagit emot varan eller konsumenten kan visa att varan har skickats tillbaka, beroende på vilket som inträffar först. Vi löser inte ut paket skickade mot postförskott eller efterkrav. Om du betalat varan kommer vi återbetala varan till dig på samma sätt som den betalats, så snart varan kommit tillbaka till oss eller när du kan visa att varan sänts tillbaka. Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan, alternativt kostnaden för returfrakt på 79:- för användandet av vår returfraktsedel, samt ev värdeminskning som kan uppstå t ex om varan är hanterad i större omfattning än vad som normalt krävs för att packa upp varan och testa funktion samt egenskaper. Kunden är även ansvarig för risken vid returfrakt, såsom att varan kommer bort eller skadas. 

INFORMATION OM ÅNGERRÄTT 
hittar du här:

http://publikationer.konsumentverket.se/sv/kontrakt-och-mallar/standardmall-for-information-om-angerratten.html

BLANKETT ÅNGERRÄTT 
hittar du här:

http://publikationer.konsumentverket.se/sv/kontrakt-och-mallar/angerblankett.html

UNDANTAG FRÅN ÅNGERRÄTT
 Ångerrätten gäller inte produkter med bruten försegling som inte kan återlämnas av hygien- eller hälsoskäl, såsom underkläder, badkläder, termometrar, borstar, eller kosmetiska produkter.

Under december erbjuder vi 30 dagars ångerrätt. Samma villkor som ovan.

REKLAMATIONER
 Om din vara skulle gå sönder kontaktar du oss. De flesta reklamationer är enkla att åtgärda genom att vi skickar reservdelar. Skulle det vara en mer avancerad reparation, så bokar vi returfrakt och utför reparationen hos oss, eller om möjlighet finns så ser vi till att du får hjälp i ditt närområde av en Babyproffsenbutik. Kontakta oss alltid innan eventuell verkstad anlitas, vi kan tyvärr inte ersätta utgifter som inte godkänts av oss på förhand.
Det kan vara tryggt att veta att vi har lång erfarenhet av att lösa reklamationer på distans.
Det är viktigt att du kontaktar oss snarast om något går sönder, så att skadan inte förvärras.

Reklamationsärenden skickas till webborder@babyproffsen.se 
För snabbast hantering, se till att få med så mycket information som möjligt som:
ordernummer, kundnummer, personnummer,
 varumärke/modell,
inköpsdatum,
vagnens chassinummer (se etikett på chassit).
Skäl för reklamation
som hur & när uppstod defekten.
Bifoga bilder eller kortare filmer vid synliga fel.   

BETALNING

Kortbetalning I Babyproffsens webbshop handlar du enkelt och säkert med VISA eller Mastercard betalkort. 

Babyproffsen faktura
 För din trygghet kan du välja att betala med Babyproffsen faktura och betalar då efter att du fått varorna. Du behöver inte betala förrän nästa månad, 30-60 dagar efter köpet. Det enda som tillkommer är en fakturaavgift på 19 kr. Vi samarbetar med Resurs Bank som övertar din faktura från oss och gör en sedvanlig kreditbedömning av dig som köpare. Du får besked snabbt online. Fakturan e-postas när varan skickas. Vid utebliven eller otillräcklig betalning enligt ovan tillkommer påminnelseavgift enligt lag, 60 kr, och ränta för var tid utnyttjad kredit 22,2%. Kunden kan komma att erbjudas andra finansiella tjänster.

Vid köp på faktura måste leveransadress vara den samma som folkbokförd adress.

Babyproffsen Fastpris 199/299

Handla vad du vill, när du vill. Betala endast 199/299 kr i månaden!

I vårt Fastpris-konto kan du ansöka om ett köputrymme upp till hela 30 000 kr. Oavsett hur mycket du handlar för betalar du endast 199/299 kr/månad. Du ansöker snabbt och enkelt i butiken – sen är det klart att handla. Välkommen till Babyproffsen-butikerna!

Fast pris 199 och 299 kr/månad

Representativt exempel för delbetalning 48/29 månader*

Vid ett kreditbelopp/köp om 7 000 kr är rörliga årsräntan 6,96 %. Administrationsavgiften är 29kr/månad och uppläggningsavgiften är 0 kr. Kreditkostnaden är 2 442/1 474 kr vilket ger den effektiva räntan 16,46/16,79 %. Ordinarie delbetalningsbelopp/månad** är 199/299 kr och ger ett totalt belopp att betala 9 442/8 474 kr.

*Exemplet baseras på ett köp den 15:e dagen i en kalendermånad och är beräknat 2013 11 05. Exemplet förutsätter att räntan och avgifterna är oförändrade under hela kreditperioden. Andra sätt att utnyttja krediten kan leda till såväl en högre som lägre effektiv ränta. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets riktlinjer.

**Avrundning tillämpas till närmsta högre krona. Månaden efter val av delbetalning tillkommer eventuell uppläggningsavgift till ordinarie delbetalningsbelopp. Uppläggningsavgiften är inkluderad i angiven Kreditkostnad och Totalt belopp att betala.

Babyproffskortet Med vårt eget betalkort kan du göra räntefria köp i alla Babyproffsbutiker. Vårt kort är även gångbart i många andra butikskedjor.

Babyproffsen delbetalning

Om du vill dela upp din betalning så har vi även här bra erbjudanden i samarbete med Resurs Bank. Väljer du 12 månaders betalning är det helt räntefritt men du kan också välja en längre betalningsperiod med konkurrenskraftiga villkor. En kreditbedömning görs online och du får snabbt besked. Din första avi kommer månaden efter köp och då väljer du betalningsalternativ.

  • Få alltid hem varan innan du betalar
  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alla dina köp samlas på en avi
  • Handla nu – betala i slutet av nästkommande månad
  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Vid köp på delbetalning måste leveransadress vara den samma som folkbokförd adress.

Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att ringa Resurs Bank på 042-382093. Du kan också skicka e-post till kundservice@resurs.se

PRODUKTINFORMATION
 Vi gör vårt bästa för att informationen om varorna ska stämma, men ibland blir det fel. Vi reserverar oss därför mot felskrivningar. Vi reserverar oss även mot färgåtergivning i produktbilderna, då detta kan skilja sig mellan olika datorer och ljusförhållanden.

COOKIES 
Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När du besöker denna webbplats sparas cookies på din dator. Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Om du inte accepterar användning av cookies kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar cookies eller så att den informerar dig om en webbsida använder cookies. Om du stänger av cookies kommer du inte att kunna handla, eftersom kundkorgen och inloggningen kräver cookies för att fungera. Du kan däremot titta runt i butiken utan att ha cookies aktiverat.

Varumärken